Groot worden in een kleine wereld ©

Welkom bij de wereld van Le Petit

Een kinderopvang moet voor een kind als een tweede thuis aanvoelen. Bij kinderopvang Le Petit proberen we een zeer huiselijke sfeer voor de kinderen te creëren. Onze kinderopvang in Zoetermeer staat erom bekend maar één groep te hebben die al onze aandacht krijgt. Zoekt u voor uw kind van 0-4 jaar nog naar een kinderopvang in Zoetermeer met een prettige, huiselijke sfeer waar u uw kind de hele dag met een gerust hart kunt laten spelen en leren? Dan bent u bij Kinderdagverblijf Le Petit helemaal op de goede plek. Wij dragen graag bij aan de ontwikkeling van uw kind en laten het kind onder nauwlettend toezicht spelen en omgaan met andere kindjes.

 

Vraag nu een rondleiding aan

 

Le Petit: de kinderopvang met één groep

Het is voor de meeste ouders best lastig om naar een (nieuw) kinderdagverblijf te gaan en er één te kiezen. U gaat toch uw eigen kind achterlaten bij mensen die u nog niet kent en u moet wennen aan het idee dat u niet altijd weet wat uw kind op het moment aan het doen is. Juist bij zulke gedachten herinneren wij u er graag aan dat uw kind bij kinderopvang Le Petit opgevangen wordt door specialisten, pedagogische medewerkers die weten wat ze doen en die er ook alles aan doen om uw kind een zo prettig mogelijke opvang te bieden. Bij Le Petit staat aandacht centraal. Uw kind is bij ons niet één van de vele kindjes, maar een kind met een eigen karakter en eigen wensen.

Door altijd een huiselijke sfeer te waarborgen en aandacht continu centraal te stellen, zorgen we ervoor dat ieder kind zich op zijn of haar gemak voelt bij ons. Onze kleinschalige opvang is gevestigd in een voormalige eengezinswoning in Zoetermeer. Er zijn altijd vaste leiders aanwezig die de kinderen zullen herkennen en ieder kind blijft in dezelfde groep, want er is maar één. Een groep van maximaal 16 kinderen en natuurlijk hanteren we een 4 ogenprincipe.

Optimaal ontwikkelen bij de kinderopvang in Zoetermeer

Bij Le Petit richten we ons heel erg op de ontwikkeling van het kind. Alles van ons dagprogramma is gericht op groei en ontwikkeling. Van samen zingen tot verse fruithapjes uit de eigen moestuin eten; we geven de kinderen graag een positieve houding mee. Kinderen die goed in hun vel zitten, zijn beter in staat om vaardigen en kennis te leren die ervoor zorgen dat uw kind zich later beter in de maatschappij kan bewegen. Zo zingen we in het Nederlands liedjes met de kinderen, maar ook in het Engels. We lezen de kinderen veel voor, zodat hun woordenschat goed uitbreid en we verzorgen samen een moestuintje, waarvan we later ook weer eten met de kinderen. Tussenmiddag kiezen we ook altijd voor een gezonde en verantwoorde lunch. Le Petit kiest echt bewust voor een pedagogische aanpak.

Wij geloven in een betere wereld en een plek waar mensen respectvol met elkaar en hun omgeving omgaan. Om daaraan bij te dragen, bouwen wij aan generaties die van jongs af aan een positieve instelling meekrijgen. De eerste jaren van een kind zijn essentieel voor welke persoon hij of zij straks zal worden. Het is dan ook de missie van Le Petit om de positieve ontwikkeling van het kind centraal te zetten. Wij zijn niet zomaar een kinderopvang, wij willen echt bijdragen aan de ontwikkeling van uw kind. Alle zintuigen komen aan bod bij Le Petit. Horen, voelen, proeven, ruiken en zien; al deze zintuigen worden bewust geprikkeld met ons pedagogisch beleid. We zijn ook flexibel als het gaat om wensen vanuit ouders. Als u individuele wensen hebt omtrent de ontwikkeling en benadering van uw kind, dan heeft u daar alle ruimte voor bij kinderopvang Le Petit.

Tot slot prikkelen we graag alle zintuigen van de kinderen voor een optimale ontwikkeling. Horen, zien, voelen, proeven en ruiken komen uitgebreid aan bod binnen ons pedagogisch beleid. We creëren een veilige, vertrouwde en liefdevolle omgeving voor ieder kind. Onze locatie in een eengezinswoning is dan ook zorgvuldig uitgekozen en we hebben alles gezellig en warm ingericht. Hiervoor hebben we enkel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen, zachte kleuren en verschillende stofsoorten die helpen de zintuigen te prikkelen.

Wat kost kinderopvang?

De kosten van kinderopvang in Zoetermeer vormen voor de meeste ouders geen onopvallende kostenpost. Gelukkig heeft u wel veel aan de kinderopvang. Bij Le Petit bieden we u per dag 10,5 uur opvang. Regulier zijn wij geopend van 07.30 uur tot 18.00 uur. Wij rekenen een vast bedrag per maand, zoals vermeld in onderstaande prijslijst:

  • Uurprijs € 6,77
  • 1 dag is per maand € 308,04
  • 2 dagen is per maand € 616,07
  • 3 dagen is per maand € 924,11
  • 4 dagen is per maand € 1232,14
  • 5 dagen is per maand € 1540,18

Bovenstaande bedragen zijn brutobedragen, waarvan u nog een heel groot deel vergoed krijgt. Om de tegemoetkoming van de overheid te krijgen moet u ons landelijk registratie- nummer opgeven. LRK nummer Le Petit : 205609089.

De prijzen zijn inclusief luiers, voeding en alle overige verbruiksartikelen.

De hele dag onder de pannen

Uw kind is bij kinderopvang Le Petit eigenlijk de hele dag onder de pannen. U hoeft uw kind enkel ’s ochtends bij ons te brengen en aan het einde van de dag haalt u uw kind weer op. Indien u wilt en tijd heeft, praten we u aan het eind van de dag altijd even bij over wat uw kind heeft gedaan en heeft geleerd die dag, zodat u eigenlijk niks van zijn of haar ontwikkeling mist!

U hoeft dus echt niet bang te zijn dat u overdag wat mist van uw kind als hij of zij bij de kinderopvang is. Bij Kinderopvang Le Petit weten we dat u als liefhebbende ouder graag ziet wat uw kind doet en leert. Om te zorgen dat u uw zoon of dochter niet de hele dag hoeft te missen, sturen wij ouders dagelijks een foto van hun eigen kindje tijdens bijvoorbeeld de lunch. Zo krijgt u mee wat uw kind bij ons eet en of hij of zij goedgehumeurd is.

Kom gerust eens langs

Wanneer u interesse heeft in kinderopvang Le Petit, dan vertellen we u graag meer. U bent van harte welkom voor een rondleiding in onze kinderopvang in Zoetermeer en we lichten graag onze visie, aanpak en ons pedagogisch beleid toe. U kunt ons bereiken op 079-3604252 om een afspraak voor een rondleiding te maken of u vult het contactformulier in voor een vrijblijvende rondleiding met kennismaking. Wellicht tot ziens!

Heeft u een vraag? Wilt u kennis maken? Wij staan u graag te woord. Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

De voordelen van een rondleiding bij Le Petit

  • Gratis en vrijblijvend
  • Kennismaking met de juffen
  • Uw vragen worden beantwoord
  • U ervaart de kleinschaligheid

Neem contact op