079-2340737

Groot worden in een kleine wereld ©

Welkom bij de wereld van Le Petit

Bent u op zoek naar een geschikt kinderdagverblijf in Zoetermeer, omdat uw kind een leeftijd heeft bereikt waarop u uw kind graag naar de kinderopvang wilt brengen? Kinderdagverblijf Le Petit biedt uw kindje graag alles wat het nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Als (werkende) ouder is het een rustgevend idee dat uw kind in goede handen is bij de pedagogische medewerkers van kinderdagverblijf Le Petit. Om ieder kind veel aandacht te kunnen bieden, hebben we bij Le Petit maar één groep kinderen. Dankzij onze kleinschaligheid en huiselijke sfeer kunnen we kinderen dus goed, al spelenderwijs, helpen zich te ontwikkelen. Op ons kinderdagverblijf in Zoetermeer bouwen wij zo iedere dag aan generaties die van kleins af aan leren om mensen en hun omgeving respectvol te behandelen. Wilt u ook graag dat uw kind speelt met anderen en bewust leert, ook wanneer u er zelf niet bij kunt zijn? Dan verwelkomen we u graag bij ons kinderdagverblijf Le Petit in Zoetermeer.

 

Vraag nu een rondleiding aan

 

Een huiselijke sfeer op het kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf Le Petit staat bekend om zijn huiselijke sfeer en de aandacht die we besteden aan de ontwikkeling van het kind. Wij gaan voor het kind uit van het gevoel van een thuisbasis. We willen voor het kind als een tweede thuis aanvoelen, want een kind dat zich veilig en op z’n gemak voelt, stelt zich beter open en kan zich beter ontwikkelen. Die huiselijke sfeer creëren wij mede doordat we maar één groep hebben. Zo groeien de kinderen met elkaar op en wisselen ze niet steeds van groep. Door ook altijd vaste leidsters op de groep te zetten, herkennen de kinderen elke dag gezichten, wat dan weer zorgt voor een vertrouwd gevoel op de groep. Ieder kind ervaart zo ook rust en veiligheid en dat draagt allemaal bij aan een perfecte omgeving om in op te groeien en zich optimaal te ontwikkelen. Wanneer een kind goed in zijn of haar vel zit, dan is het kind beter in staat om vaardigheden en kennis te leren die ervoor zorgen dat uw kind zich later in de maatschappij beter kan bewegen.

Om vele redenen zijn wij dus een kleinschalig kinderdagverblijf in Zoetermeer met één groep en een huiselijke sfeer. Onze aanpak is dan ook zeer pedagogisch en we doen alles vanuit ons pedagogisch beleid. Uit onderzoek is gebleken dat een gezellig en knus ingerichte omgeving de hechting van uw kind stimuleert in deze leeftijdsfase. Door ons kinderdagverblijf huiselijk in te richten, vormt deze plek een bekende omgeving voor uw kind en met vaste gezichten ervaart uw kind die rust en veiligheid waar we naar streven. We proberen zo vaak mogelijk twee vaste leidsters op de groep te hebben met zo min mogelijk wisselingen. Als het dan toch voorkomt dat één van de vaste leidsters er niet kan zijn, dan hebben we vaste invalkrachten, zodat de kinderen altijd bekende gezichten zien.

Zintuigen prikkelen

Onze wereld zit vol prikkels en het is goed om kinderen overal op een verantwoorde manier aan bloot te stellen om ze te laten wennen. Daarom heeft Le Petit een veilige, vertrouwde en liefdevolle omgeving gecreëerd waarin we alle zintuigen van de kinderen prikkelen. Zien, horen, voelen, ruiken en proeven komen allemaal uitgebreid aan bod binnen ons pedagogisch beleid. We hebben bewust zachte kleuren en verschillende stofsoorten gebruikt in het interieur en enkel natuurlijke materialen toegepast.

Als u graag zelf iets wilt voorleggen waar we aan werken met uw kind, dan is dat zeker mogelijk bij Le Petit. Wij bieden u alle ruimte voor individuele wensen.

Waarom Le Petit als kinderdagverblijf kiezen?

Ieder kinderdagverblijf is anders en heeft zijn eigen voordelen. Ons kinderdagverblijf in Zoetermeer heeft zo ook zijn voordelen en positieve redenen om uw kind bij in te schrijven. Het is belangrijk dat uw kind in de eerste vier jaar van zijn of haar leven goed begeleid wordt en de juiste prikkels krijgt om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Kinderdagverblijf Le Petit biedt hierin graag alle ondersteuning die we uw kind kunnen bieden. In de eerste vier jaar wordt namelijk de basis gelegd die van invloed is op het gehele leven van uw kind. Denk hierbij aan aspecten zoals taalontwikkeling, het uiten van creativiteit en sociale interactie.

Hieronder vindt u een korte samenvatting van redenen waarom Le Petit een zeer geschikte kinderopvang kan zijn voor uw kind:

 • Kleinschalig waardoor er meer aandacht per kind is;
 • Huiselijk ingericht als een echte thuisbasis;
 • Pedagogische daginvulling en een investering in de ontwikkeling van uw kind;
 • Op een speelse manier kan het kind kennismaken met een tweede taal (Engels);
 • Biologische tussendoortjes (ook uit eigen moestuin);
 • Vaste leidsters op de groep;
 • Korte communicatielijnen met leidsters.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar kinderdagverblijf Le Petit en wilt u wellicht uw kind aanmelden bij ons? Dan kunnen we een vrijblijvende rondleiding en kennismaking inplannen of we kunnen u meer informatie toesturen indien gewenst. Vul het contact- of aanmeldformulier in op de website of bel naar 079-3604252 om een afspraak te maken.

Heeft u een vraag of wilt u een rondleiding inplannen? Wij helpen u graag verder.

De voordelen van een rondleiding bij Le Petit

 • Een goede impressie
 • Check beschikbaarheid
 • Vragen bespreken
 • Een rondleiding is vrijblijvend

Neem contact op079-2340737