Groot worden in een kleine wereld ©

Welkom bij de wereld van Le Petit

Kinderopvangtoeslag

Wat is kinderopvangtoeslag en hoe is deze opgebouwd? Kinderopvangtoeslag is een vergoeding van de Belastingdienst. U hebt hier recht op als u uw kind naar een geregistreerde kinderopvangorganisatie brengt.
 
Bij de kinderopvangtoeslag wordt er niet gesproken over een inkomen, maar over een toetsingsinkomen. Hoeveel toeslag u krijgt, hangt onder andere af van dit toetsingsinkomen. Dus als u een toeslag wilt aanvragen, dan moet u uw toetsingsinkomen weten. Wanneer u een partner heeft, dan telt zijn of haar toetsingsinkomen ook mee voor de toeslag. Het gezamenlijke toetsingsinkomen is het verzamelinkomen op uw aangifte inkomstenbelasting plus of minus eventuele mutaties voor het komende jaar (zie ook www.toeslagen.nl).
 
Hoe werkt de aanvraag voor kinderopvangtoeslag?
Alle officiële kinderdagverblijven zijn geregistreerd in een databank bij de gemeente. De registratie is een voorwaarde voor de Belastingdienst om een deel van de kosten te vergoeden. Voor de aanvraag moet u ons LRK-nummer (Landelijk Register Kinderopvang) vermelden: 205609089.

Heeft u een vraag? Wilt u kennis maken? Wij staan u graag te woord. Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

De voordelen van een rondleiding bij Le Petit

  • Gratis en vrijblijvend
  • Kennismaking met de juffen
  • Uw vragen worden beantwoord
  • U ervaart de kleinschaligheid

Neem contact op